søndag 20. september 2015

Padletur i Bergsfjorden

Lørdag padlet vi ute blant øyene i Bergsfjorden. Mange øyer med et rikt dyreliv og flotte sandstrender. Vi padlet forbi ett lite skjær med ca 20 seler som lå og slappet av. De ble skremt av oss selv om vi prøvde å ikke forstyrre dem, og plutselig hadde vi seler rundt oss på alle kanter. De nærmeste bare 15 meter unna. Selen er ett nysgjerrig dyr og kommer gjerne nært for å undersøke, men sitt i ro for de forsvinner fort hvis du beveger deg.


Det er dessverre veldig vanskelig å få gode bilder av dem siden de er så lettskremte. Her er en som kom ganske nært kajakken. 


 Det er så flott å padle her ute med klart vann, hvite strender og mange små øyer. Selv på en regntung dag er det fantastisk, hit skal jeg flere ganger. Gjerne med telt og god mat :0)


Vi padlet ut til Lille og Store Færøya. På den Lille Færøya kan dere se en stor hval knokkel som ligger på land. Det obligatoriske bildet ble tatt av meg og knokkelen :0) Den er DIGER! Fantastisk flott der den ligger, og gøy å oppleve.


På den Store Færøya er det tilrettelagt med utedo, bord og benker samt bålplass. Flott plass for overnattingstur, eller bare en liten rast. Vi gikk litt rundt på øya og bare koste oss med den flotte naturen som var rundt oss. Er du i nærheten og har mulighet til en padletur, så anbefaler jeg å ta en tur ut blandt øyene i Bergsfjorden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar