søndag 15. mai 2016

Alle gode ting er tre.

Lite blogging i det siste, men her kommer ett kinderegg innlegg om tre fine padleturer. For endelig har jeg fått klarsignal til å begynne å padle igjen, så noen små turer i nærområdet har det blitt.

1.Mai helgen padlet jeg og mannen ut fra rasteplassen nedenfor Sørreisa Kirke, målet var å få satt ut 2 poster til 5 på skjæret. Dette var første turen i kajakk siden midten av februar. En nydelig soldag med paddeflatt hav og ingen vind. 


Ut fra rasteplassen tok jeg og gubben sikte på to forskjellige mål, jeg padlet mot Furøy og han padlet mot Klauva. Min første tur helt alene i kajakken. Det ble riktig nok en kort tur siden armen nettopp var blitt friskmeldt, men jeg nøt uhemmet den flotte dagen på havet. Det var magisk!

Et par dager seinere var det siste posten som skulle settes ut. En padlekompis hadde ansvaret for den og vi hev oss med. Vi padlet ut fra Refsnes i Tranøy. Nydelig dag dette også, sol og fine temperaturer til å være de første dagene av mai.


Prøvelånte gubben sin Baffin P2 et par-tre km av turen, lettpadlet sak som responderer godt. Kunne vært bedre sete, det likte jeg ikke. Det setet som jeg har Reval Mini'en er nok bedre for meg. Mannen prøvepadlet min, men den ble nok for liten til ham. Han er jo en stor kar på 186 cm, han kom seg nedi men dovnet fort bort i føttene. Tåspissene stanget i foran, ja hele foten er vell mer riktig å si ;)
Armen er svak, men det går fremover. Gleder meg til jeg er i full drift igjen.


Lørdag 14 Mai, overskyet men solen prøver å titte frem bak skylaget. Vi kjører ut til Hamn i Senja for å treffe padlevenner og noen ukjente padlere. Litt vind, ca 5m/s. Vi laster i bålved, grillmat, drikke og annen kosemat og kommer oss ut på havet. 11 stykker er vi på tur denne dagen, solen titter frem av og til, motvind helt ut til Lille Færøya. På Lille Færøya får noen sanket seg en 5 på skjæret post og tatt de obligatoriske hvalskjelett bildene. Vi kommer oss videre til Store Færøya, her er det en fin bålplass med utedo. Vi koser oss med god grillmat, og skrøner å latter runger over bålet. Bergsfjorden og øyene her ute er vakre, kritthvite strender som stort sett består av finmalte korallrester. Og enda vakrere blir de når de nytes ilag med gamle og nye padlevenner <3


Like før vi begynte på hjemveien løyet vinden, jeg hadde spøkt med at han kom til å snu vinden før vi padlet innover igjen, slik at vi fikk motvind på returen også. Men dette så lovende ut, trodde jeg. 1 km før land åpnet alle sluser seg, en skikkelig floing. Det høljet ned og vinden kom som sluppet ut av en sekk, og det var ikke medvind nei... Det rant nedover ansikt og klær, da savnet jeg hjelm med skygge på. Så snart vi kom til land stoppet regnet og vinden roet seg. Sånn flaks da! Er ikke noe glad i å stå å skifte ute i regnet, alt blir jo vått fra innerst til ytterst. Jeg har hatt en fantastisk begynnelse på mai ilag med nye og gamle padlevenner, får håpe resten av sesongen blir like fin! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar