søndag 5. juni 2016

Vårslipp i Efjorden

20-22 Mai hadde Midt-Troms Havpadleklubb vårslipp i Efjorden, Nordland. Vi var 13 stykker som glade og lystige kjørte utover til Efjorden. Det er bare fantastisk når man kommer utover og naturen åpner seg i all sin prakt! Lysten til å hoppe i kajakken var stor, allerede før man var kommet frem. Havet lå der solrikt og speilblankt, det ropte på oss.

I løpet av natten snudde været. Lørdagsmorgen opprant med yr og tunge skyer, finværet fra dagen før var borte. Regnet tappet på teltduken og varslet oss om vær endringen som hadde skjedd iløpet av natten. Ingen deppet av den grunn, men ingen tvil om at sol var sterkt ønsket.

Guiden vår, Stein-Evert, informerte oss før avgang om området vi skulle padle i og om dagens tur.

Vi hadde en nydelig tur, været lettet når vi kom oss utpå og solen tittet også frem en liten time. Helt til vi skulle tilbake, da kom vinden og regnet sigende. Kan du skjønne at jeg bestandig får motvind tilbake?? 


Fantastisk himmel, flott farge på havet og en nydelig hvit Tahe Marine kajakk. Efjorden er ett fantastisk flott område å padle i, vakker natur og flott skjærgård. Guiden vår, Stein Evert, fortalte oss små lokale sagn fra området vi padlet i. Sånt liker jeg! Det gir en ekstra dimensjon til turen.


Gutta krutt har byttelånt Baffin, P2 og P3.

Her er gjengen, fotograf er Stein Evert.

Vi storkoste oss, helt herlig sosial samling ilag med mange flotte padlekompiser. Og noen nye padlebekjentskap fikk man også. Lørdagens padletur ble på totalt 20 km, i fantastisk natur. 


Treningssammendrag lånt av Arnold, for å vise hvor vi padlet. 

Lørdagskvelden var det felles middag på Kafeen til Arvid, nydelig saltkjøtt middag som smeltet i munnen. Og spesielt godt var det etter en lang dag på havet. Koselig besøk fikk vi på kvelden av ett annet padlepar som var i området. Latteren satt løst rundt bålet, mang en skrøne og vits ble delt, til vi var mette av dagen og krøp i soveposene. 

Søndagen opprant med et nydelig vær, flere dro for å padle litt i strømmen ved bruene. Noen dro hjem til sitt, jeg og mannen tok en rundtur gjennom Vesterålen og avsluttet turen med å ta fergen fra Andenes til Gryllefjord. En fantastisk helg ilag med flotte padlekompiser, spekket med flotte padleopplevelser og god mat, kajakk skrøner og latter. Livet er herlig, dere!

Gryllefjord sett fra havet, under innseilingen.2 kommentarer:

  1. Sånn kan dere holde på, mens andre må ligge hjemme med hauverk. :) Men fint at dere fikk en bra tur, det værvarslet kunne slå flere veier.

    SvarSlett
    Svar
    1. Synd du ikke kunne være med, men den hauverken rår man dessverre ikke over. Jeg kan love deg at jeg var skeptisk når jeg så hvilket vær det var meldt, men turen ble fantastisk fin med litt motvind på veien hjem. Efjorden er så flott, må nok tilbake en gang :)

      Slett